Από τις ταράτσες του Μπρούκλυν στα κρυστάλλινα ποτήρια. Αυτή τη διαδρομή φιλοδοξεί πως θα διανύσουν τα κρασιά παραγωγής του ο Νεοϋορκέζος οινοπαραγωγός που είχε την πρωτοποριακή ιδέα να φυτέψει αμπέλι στην ταράτσα του.
Everyday at Rooftop Reds is earth day. Come celebrate a new division of Urban Agriculture at New York City’s only vineyard! Let’s get green!! pic.twitter.com/P1fQBvab1x
— Rooftop Reds (@RooftopReds) 22 Απριλίου 2018
Ο πρώτος τρύγος από τις 168 ρίζες έγινε τον περασμένο Οκτώβριο με θέα το Empire State building. Ο οινολόγος ιδρυτής της νεοφυούς αμερικανικής επιχείρησης Ντέβιν Σόμεϊκερ εξηγεί:
«Εδώ βρίσκεται ο θερμότερος αμπελώνας σε όλη την Πολιτεία της Νέας Υόρκης. Είμαστε λοιπόν σε θέση να καλλιεργούμε αυτές τις ποικιλίες ερυθρών σταφυλιών σε πολύ υψηλότερο επίπεδο από οπουδήποτε αλλού στην Πολιτεία. Είχαμε υψηλότερες θερμοκρασίες με την ζέστη να διατηρείται σε όλη τη διάρκεια της περιόδου που μεγαλώνει το αμπέλι. Όλες οι αστικές συνήθειες συμβάλλουν στην καλύτερη καλλιέργεια των ποκιλιών Bordeaux που δίνουν κόκκινο κρασί».
Η πρώτη σοδειά υπολογίζεται πως θα δώσει περίπου 300 φιάλες κρασιού. Η τιμή φιάλης του πρώτου κρασιού από αμπέλι σε ταράτσα έχει οριστεί στα 1000 δολλάρια.
euronews